Utorak 14.07.2015.
21:43
blic.rs

Donald Tramp sprema neviđeni skandal!

wikimedia.org/Michael Vadon
Čovek čiji je ego "velik kao osrednja planeta našeg solarnog sistema": Donald Tramp

U analizi britanskog javnog servisa Džon Sopel, urednik za Severnu Ameriku, Trampa naziva osobom čiji je ego velik kao osrednja planeta našeg solarnog sistema, sa kovitlacem neuredne plave kose na glavi i sa računom u banci koji bi verovatno mogao da Grčku izvuče iz problema. Ovaj čovek želi da postane "lider slobodnog sveta", predsednik SAD.

Na početku svoje predizborne kampanje u "Tramp taueru" u Njujorku magnat je izgovorio nešto zbog čega republikanski stratezi nisu znali da li da se smeju ili plaču.

- Kada Meksiko šalje svoje ljude, ne šalje one najbolje. Šalju ljude koji imaju mnogo problema i oni te probleme nama donose. Donose drogu. Donose kriminal. Oni su silovatelji. A neki su, pretpostavljam, i dobri ljudi - kazao je Tramp.

Iako su latino glasači bitan faktor u SAD, pošto su se u predsedničkoj trci 2012. izjasnili 2:1 u korist Demokratske partije i doprineli pobedi Baraka Obame nad republikancem Mitom Romnijem, vođstvo Republikanske partije se praktično nije oglasilo povodom Trampove izjave, kao ni njegovi protikandidati.

- Ah, pa da dobro, to je Donald - bio je komentar koji je Bi-Bi-Sijev urednik čuo tokom radnog doručka sa Rikom Santorumom, bivšim senatorom iz Pensilvanije.

Za sada je kandidaturu za republikansku nominaciju istaklo 15 kandidata, ali će televizija "Foks" koja je naklonjena konzervativnoj publici na TV debatu u avgustu pozvati deset najbolje plasiranih u anketama. Među njima će sigurno biti i Tramp, za kojeg britanski javni servis navodi da je po pitanju imigracije sledi primer evropskih desničara - Najdžela Faraža, vođe Partije za nezavisnost Velike Britanije, kao i italijanske Severne lige i Nacionalnog fronta iz Francuske.

Bi-Bi-Si prenosi prognoze stručnjaka da bi Tramp mogao da u  ovoj kampanji pregori poput meteora na noćnom nebu i nestane, isijavajući pre toga najsjajniju svetlost.

2024 © - Vesti online