Sreda 15.07.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

ZBOGOM, ANĐELE: Petrino srce nije izdržalo

Vesti
Mala Petra izgubila je bitku

Petra nije dočekala povratak iz klinike u Đenovi u svoj rodni grad. Na put je otišla posle brze akcije u kojoj su njenim roditeljima, majci Jeleni i ocu Jovanu Cvetkoviću, pomogli građani Srbije i dijaspore svojim humanim prilozima. Prikupljeno je više od 100.000 evra. Srce male Petre nije izdržalo.

Uprkos lečenju i operacijama, devojčica nije uspela da se izbori sa bolešću. Petra je najverovatnije od rođenja bolovala od ovog tumora, koji je kod nje bio u najtežem, četvrtom stepenu. Međutim, bolest je kasno otkrivena i zato su morali hitno da joj izvrše prvu operaciju.

Mala Petra je za mesec dana operisana čak tri puta i primala je hemoterapiju. Lekari su joj uklonili maligno tkivo sa kičmene moždine i pluća, a operisao ju je i dr Davidof u Americi, u Memfisu. Poslednji čin drame odigravao se u Đenovi, gde se nalazi specijalni centar za lečenje neuroblastoma.

Međutim, uprkos lečenju i operacijama devojčica nije uspela da se izbori sa bolešću. Zahvaljujemo se svim građanima koji su se odazvali apelu njenih roditelja, hvala i čitaocima "Vesti". Petru ćemo posle svega pamtiti kao malog borca i devojčicu koja je imala osmeh na licu i kada je bilo najteže. Zbogom, anđele!

2024 © - Vesti online