Utorak 14.07.2015.
17:09
Tanjug

Zvaničnici: B.B. King nije ubijen!

wikimedia.org/Tom Beetz
Njegove dve ćerke su tvrdile da je ubijen

King je preminuo u maju u 89. godini a uzrok smrti su zakrčenje krvnih sudova, dijabetes, srčani udar, visok krvni pritisak i oštećenje mozga zbog slabog prokrvljenja, navodi se u saopštenju kancelarije mrtvozornika okruga Klark.

Lekari su uzrok smrti utvrdili posle autopsije, toksikoloških nalaza i konsultovanja neuropatologa. Obdukcijom je utvrđeno i da je King imao i nekoliko moždanih udara ali da ga oni nisu ubili.

Zvaničnici su saopštili da se time zatvara istraga o eventualnom ubistvu koja je pokrenuta kada su njegove ćerke Karen Vilijams i Peti King optužile muzičarevog dugogodišnjeg saradnika da ga je otrovao. Advokat Kingove zadužbine tada je rekao da su optužbe neosnovane, podsećaju agencije.

- U ovom trenutku sa sigurnošću možemo da kažemo da je gospodin King preminuo od prirodnih uzroka. Naše saučešće porodici i prijateljima i nadamo se da će im ovo doneti neku vrstu završetka - rekao je mrtvozornik Džon Fudenberg.

King je hospitalizovan u aprilu zbog komplikacija od dijabetesa. Preminuo je 14. maja. Na hiljade ljudi prisustvovalo je njegovoj sahrani u Memfisu, Tensi.

2024 © - Vesti online