Utorak 14.07.2015.
12:30
S. Ban

Šumovi iz Taosa

wikimedia.org/Bobak Ha'Eri
Taos, gradić u kojem neki imaju previše dobar sluh, što i nije baš zdravo...

Utvrđeno je da se šum čuje po celom gradiću, različitog je intenziteta, glasniji je u zatvorenim prostorima i ne čuju ga baš svi stanovnici Taosa. Naime, zvuk registruje svega 11 odsto žitelja, što je, ipak, veliki procenat koji ukazuje da nije slučajnost. Šum koji je prisutan nije samo znatiželjno iritantan, već prouzrokuje i neželjene posledice kod onih koji ga čuju, a to su vrtoglavica, dezorijentacija, pritisak u ušima, nesanica, poremećaj spavanja, a kod nekih čak i krvarenje iz nosa.

Naučnici se do danas nisu usaglasili odakle dolazi ovaj šum, zbog toga je ova pojava inspiracija za brojne teorije. Jedan broj naučnika smatra da je zvuk, u stvari, ultra niska frekvencija RF signala koji dopire iz same Zemlje a kao posledica pomeranja njenog jezgra. Drugi smatraju da je to posledica magnetizma. Nije mali broj ni onih koji veruju da šum nastaje od kretanja gasova koji su unutar naše planete.

Signal iz svemira

Brojni naučnici veruju da zvuk stiže iz drugih dimenzija, bilo da ih proizvode duhovi predaka koji pokušavaju da prodru u našu sferu ili da je reč o vanzemaljskom komunikacijskom signalu. Poslednjoj teoriji ide u prilog činjenica da je Taos u blizini Rozvela u koji je, kako se tvrdi, 1947. godine pao leteći tanjir.




 

2024 © - Vesti online