Ponedeljak 13.07.2015.
10:29 >> 11:48h
Tanjug

Pariz: Policija oslobodila taoce, potera u toku

"Evakuisano je 18 osoba oko 10.30 sati, jednoj od njih je pozlilo, ali niko nije povređen", potvrdio je policijski izvor, dodavši da se istraga nastavlja kako bi se ušlo u trag trojici provalnika, prenosi list "Parizjen".

Taj dnevnik je naveo ranije danas da tri naoružana napadača drže od jutros 18 talaca u prodavnici u sklopu tržnog centra "Kvarc" u mestu Vilnev la Garen severozapadno od francuske prestonice, kao i da je jedan od napadača zaposlen u toj radnji.

- Oko 6.30 časova po lokalnom vremenu, dva ili tri naoružana kriminalca ušla su u Prajmak prodavnicu zbog, kako mi mislimo, inicijalno pokušaja oružane pljačke -, rekao je izvor iz policije.

"Figaro" je jutros preneo da su se, prema prvim podacima istrage, 18 preplašenih zaposlenih u "Prajmarku" sklonili u kantinu tržnog centra i da se ne zna da li su ih provalnici uzeli za taoce, ili su oni uspeli da se sklone u taj deo tržnog centra.

Naoružani muškarci, kako prenosi "Parizjen", došli su u prodavnicu oko šest sati, u isto vreme kada su počeli da na posao stižu i prvi zaposleni u tržnom centru koji su, kako kažu, videli ljude kako u panici izlaze iz tržnog centra uzvikujući: "Naoružani su, izađite!".

2024 © - Vesti online