Nedelja 12.07.2015.
19:45
Tanjug

Posle Putina i Đokovića, Marko Đurić počasni građanin Zvečana

Tanjug
Ponosni Đurić počasni građanin Zvečana

Gradonačelnik opštine Zvečan, Vučina Janković, istakao je da je došlo vreme da novi ljudi na čelu opštine Zvečan podizanjem infrastrukturnih i ljudskih kapaciteta stvore uslove za bolji život svih građana. On je napomenuo da teška politička i ekonomska situacija zahteva da se još više radi na jedinstvu i da se mirnih i hladnih glava, prvenstveno mudrošću, izbori za bolji život.

Povelju počasnog građanina Marku Đuriću uručio je predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković. On je proglašen za počasnog građanina zbog, kako je Nedeljković rekao, izuzetnog doprinosa i posebnih zasluga u razvoju opštine Zvečan. Simbolično mu je uručen ključ grada Zvečana.

Đurić je rekao da sebe ne smatra posebno ili više dostojnim od drugih građana da bi bio nosilac posebnih priznanja i da je ovo neka vrsta avansa za ono što tek treba da bude urađeno u budućnosti, podvukavši da današnje priznanje oseća kao dodatnu odgovornost.

- Meni je zaista čast što sam i formalno ubrojan u počasne građane, ali smatram da svako od nas ima odgovornost, jer nama je počast da danas živimo ovde učinjena trudom i nemerljivim žrtvama prethodnih generacija i to je isključivi razlog zašto smo mi danas ovde - zaključio je Đurić.

Pre Đurića počasnim građanima ove opštine proglašeni su teniser Novak Đoković, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Zoran Krivokapić poznati lekar i srpski diplomata Jugoslav Kostić.

Na današnji dan pre 24 godine opština Zvečan je ponovo organizovana kao jedinica lokalne samouprave.

2024 © - Vesti online