Ponedeljak 13.07.2015.
08:18

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

MMF ili dužničko ropstvo (2): Valuta kao oružje

Reuters
Zgrada MMF-a u Vašingtonu

- U totalitarnom ustrojstvu novog svetskog poretka vrlo je važno da finansije budu u rukama Familije. Vlasnik FED (Federalne rezerve centralne banke SAD) je Familija. Tako su finansije SAD privatizovane. Neoliberalni koncept je smišljen da bogati postanu još bogatiji, a siromašni još siromašniji. Zato države i građani završavaju u dužničkom ropstvu. SB i MMF su smišljeni za porobljavanje nezavisnih država i produžena su ruka FED-a, koji štampa dolar bez pokrića i ubacuje lažni novac u finansijski krvotok - objašnjava Dragaš za "Vesti".

A. Čukić
Branko Dragaš

On podseća da ta prevara traje od 1971. godine, a glavni zadatak Vol strita je, po njegovom mišljenju, distribucija lažnog novca na svetsko tržište.

- Familija preko FED-a, Vol strita, MMF-a i Svetske banke kontroliše svetske finansije. Tako se naduvao finansijski balon, koji će pući i izazvati sistemske promene u političkom i ekonomskom životu planete - tvrdi Dragaš.

- MMF je kao finansijski policajac koji primorava pacijenta da primeni terapiju od koje treba da umre.

On tvrdi da su u Srbiju na vlast 2000. godine dovedeni tržišni fundamentalisti, izdajnici i konvertiti kako bi sproveli baš takvu ekonomsku politiku.

- Tako smo konačno propali i Srbija je pred socijalnom revolucijom. Građani ne mogu da izdrže teret pogrešne ekonomske politike MMF-a. Uslovi kreditiranja MMF-a su slični u svim državama, koje su obavezne da sprovode istu politiku: spoljnotrgovinska liberalizacija, banditska privatizacija i vezanost domaće valute za evro - objašnjava Dragaš uz opasku da je dolar završio svoj život.

- Raspad imperije u rastrojstvu ide brzo, a dolar je završio svoj vek jer je lažna novčanica. Evro je bio osuđen na propast i na početku. Ne može veštački da se gradi jedinstvena moneta Evrope kada kreditna, monetarna i fiskalna politika država evrozone nije bila ista - kaže naš sagovornik.

On očekuje politička previranja u Evropi, ne zato što su Evropljani svesni pogubnosti neoliberalnog koncepta, već zato što ne mogu da izdrže sve veće siromaštvo.

- Fiksiranje domaće valute za stranu je ekonomsko oružje za ubijanje nacionalnih ekonomija - smatra Dragaš. - Prvo je to uradila SAD, pa se isti model prelio na svet. Glavni akter u svetskom zločinu je MMF. Američki građani i država su zaduženi 370.000 milijardi dolara, što je dug koji niko ne može da vrati i uvećava se geometrijskom progresijom. To je eksponencijalna funkcija rasta dugova i izlaz iz te sumanute zaduženosti je - svetski rat, građanski rat u Americi, revolucija i programirana hiperinflacija, koja će obrisati sve dugove i stvoriti novi dolar na zlatnom standardu.
 

Narodna banka kao menjačnica

Zašto Srbija nema vlastitu i efikasnu razvojnu banku?
- Zato što nema vlastitu i efikasnu nacionalnu politiku. Zato što nema prosvećenu i odlučnu nacionalnu elitu. Zato što smo okupirani iznutra. Zato što je totalitarizam menjao samo imena ljudi na vlasti. Zato što nemamo našu Narodnu banku. Nije narodna, nego je filijala MMF-a. Nije banka, nego je menjačnica. Moramo Narodnu banku vratiti našem narodu.

Srbija se u sekundi zadužuje 192 evra

- Srbija je bankrotirala, privreda je u kolapsu. Zadužujemo se 192 evra u sekundi, BDP je u prvih pola godine u padu 1,8 odsto, spoljnotrgovinska razmena je u padu 13,2 odsto u odnosu na prošlu godinu. Nezaposlenost se povećava, a budžetski deficit se lažno prikazuje. Srpski Kralj Ibi igra poslednju ulogu, sprema se na rasprodaju porodičnog srebra, jer to traže banditi iz MMF-a. Preko 200.000 deca gladuje, a isto toliko je neuhranjeno, a u Srbiji ima 4,8 miliona hektara najplodnije obradive zemlje na svetu i Srbija može godišnje da izveze 100 milijardi evra - tvrdi Dragaš.

SUTRA - MMF ili dužničko ropstvo (3): Planetarni kancer

2024 © - Vesti online