Ponedeljak 13.07.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Nagrada srpskom šampionu

Vesti
Ponos Užica: Priznanje Igoru Topaloviću iz Vintertura

Naša čitateljka iz Švajcarske, penzionerka iz Vintertura, ne jednom dobrotvorka čije ime i prezime znaju samo oni kojima je bezbroj puta pomagala, čestitala je i talentovanom Igoru i njegovim roditeljima. "Igor je shvatio da je znanje blago koje svog vlasnika svugde prati, a njegovi roditelji su zaslužni što su vaspitali svoga sina u duhu verovanja da je obrazovanje najmoćnije oružje kojim se može menjati svet nabolje", poručila je ova plemenita žena, rodom iz Bosne koja već četiri decenije živi u Švajcarskoj.

Dan za pamćenje

- Veoma sam bio iznenađen kad se nepoznata donatorka javila. Zaista nisam ništa očekivao. Prosto nisam mogao da verujem. Neizmerno sam zahvalan humanoj gospođi iz Švajcarske. Njena podrška i pomoć mi mnogo znače. Konačno ću imati svoj laptop koji će mi biti od velike koristi za dalje školovanje. Naravno, osim mene, koristiće ga i moj mlađi brat Uroš. Ljubaznoj dobrotvorki se zahvaljujem od srca i želim da joj se njena dobra dela dobrim vrate - poručio je Igor Topalović.

I poslala Vestern unionom na kućnu adresu porodice Topalović 1.000 švajcarskih franaka, ne samo kao dar Igoru kako bi uz željeni laptop postao još bolji đak, već kao izraz vlastitog priznanja i ponosa što Srbija ima takvog učenika. Eto, tako je jedna divna žena iz Vintertura, grada iz severoistočnog dela Švajcarske, reagovala na tekst u "Vestima" koji je pročitala 8. jula, idućeg dana stupila u telefonski kontakt sa majkom Ružicom, a 10. jula njen prilog već je bio u užičkom domu Topalovića. A tamo neverica i - radost.

- Od sveg srca se zahvaljujem dragoj gospođi iz Švajcarske na njenom nesebičnom poklonu. Jako sam dirnuta njenim lepim gestom. Takođe, hvala i 'Vestima' jer ste došli na ideju za ovu akciju. Nama, verujte, ovako nešto ne bi palo na pamet. Pogotovo ne Igoru koji nikad ne traži ono što ne možemo da mu obezbedimo. Novac će biti iskorišćen da se kupi odličan laptop za Igora, baš po njegovoj želji", uzbuđeno nam je rekla Ružica Topalović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.







 

2024 © - Vesti online