Subota 11.07.2015.
20:35
Klix

Anđelina: Bol Srebrenice nikad neće nestati, moramo stati uz Bosnu

Reuters
Prolazila je kroz Potočare i to je na nju ostavilo neizbrisiv trag: Anđelina Džoli

Džoli je napisala kako nikad neće zaboraviti taj trenutak u kojem je prolazila kroz Potočare "gde je na hiljade muškaraca i dečaka iz Bosne namerno ubijeno u brutalnom činu genocida".
 
- Hladni i prazni prostor, zidovi, priče i sećanja, ostavljaju neizbrisiv trag užasa koji prodire sve do kostiju. Natera posmatrača da se zapita kako bi iko mogao da preživi gubitak svojih porodica u tako zlim okolnostima.

Ipak, kao snažni kontrast tom zlu, imala sam priliku da se susretnem sa takvom dobrotom - majkama Srebrenice, dostojanstvom i načinom na koji se nose sa svojim gubitkom. Njihova odluka da se ne prepuste mržnji i osveti je snaga uma koja me je ostavila bez reči.

Bol onih koji su preživeli rat u Bosni nikad neće nestati. Njega čak uvećavaju oni koji bešćutno negiraju istoriju. Iz tog razloga je najvažnije da se svi mi, kao prijatelji ljudi Bosne, pobrinemo da sećanje na Srebrenicu nikad ne izbledi. Moramo stajati uz Bosnu danas i u budućnosti, u znak počasti na one koji su izgubili svoje živote, ali i solidarnosti s onima koji i dalje tuguju za njima - napisala je Anđelina.

2024 © - Vesti online