Subota 11.07.2015.
16:10
Vestionline

Kako su hrvatski mediji videli napad na Vučića?

Reuters
Napad na Aleksandra Vučića

"Vučić napadnut u Srebrenici, spasavao ga reis I ulema islamske zajednice u BiH", piše portal index.hr. U izveštaju piše:

- Srpski premijer Aleksandar Vučić naprasno je završio učešće u obeležavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici nakon što je napadnut dok se penjao prema mestu na groblju u Potočarima gde su bili smešteni svi visoki funkcioneri koji su prisustvovali komemoraciji. Vučića, okruženog osbezbeđenjem, nakon zvižduka i uvreda kojima je bio izložen svaki put kada ga je okupljeno mnoštvo videlo, na usponu prema "vip loži" počeli su da gađaju plastičnim bocama, potom i kamenjem, a jedna osoba pokušala je fizički da ga napadne. Srpskog premijera zaštitilo je njegovo obezbeđenje i u velikoj brzini izvelo iz groblja, dok je policija BiH vrlo vrzo reagovala i uhapsila osobu je pokušala da ga fizički napadne - piše "Indeks" i dodaje: 

- Vučića je pred Memorijalnom zgradom, gde je održana komemoracija, već čekala kolona službenih automobila i on je u velikoj brzini napustio Srebrenicu, mnogo pre ijednog drugog stranog funkcionera. Prema Vučiću su, dok je prolazio među okupljenima, letele su cipele i razni predmeti. 

"Prema Vučiću letelo kamenje i cipele: Razbili su mu naočare", naslov je portala 24sata.hr.

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće na ulaz u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici malo pre 13 sati. Dok je napuštao Memorijalni centar neki od okupljenih su ga ispratili zvižducima i povicima i čak gađali kamenjem, cipelama, bocama vode i raznim predmetima. Pogođen je kamenom u glavu i lakše povređen, a polomljene su mu i naočare. Jedan od članova obezbeđenje htelo je Vučića da zaštiti kišobranom, ali je ovaj to odbio.

- Četniče, idi kući - vikali su mu. Jednog muškarca policija je iznela iz Memorijalnog centra. Napadači su pokušali da se sukobe i s članovima Vučićevog obeubeđenja, ali ih je policija sprečila u tome - piše hrvatski "24 sata".

"NAPAD NA VUČIĆA Gađali ga kamenjem, cipelama i bocama, dobio kamen u glavu, načelnik opštine Srebrenica mu se izvinio - piše portal "jutarnji.hr".

2024 © - Vesti online