Subota 11.07.2015.
16:24
Tanjug

Lafonten tražio ukidanje evra

facebook.com/Oskar Lafontaine
Evro je već propao

- Evro je već propao, tu mi ne smemo imati iluzija...evro je korak nazad u istorijskom projektu evropske integracije - rekao je Lafonten nemačkom političkom magazinu ''Špigel'' i dodao da on zna da su njegovi zahtevi za ukidanjem evra u suprotnosti sa stavovima Levice, danas opozicione partije, omiljene naročito među socijalno nižim slojevima.

- Za mene nije ništa novo da ja u pitanju monetarne politike nailazim na sukobe - rekao je Lafonten koji se pre par godina oficijelno povukao iz savezne politike, a koga nazivaju i ''napoleon de Sara'', a mediji su znali i jednostavno da ga ''titulišu'' kao "Oskar, taj brilijantni govornik''.

Lafonten, nekadašnji šef SPD na čijem čelu je stajao od 1995. do 1999. godine do dolaska nekadašnjeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera za partijskog predsednika, važi kao polarizator, kao političar moći i strateg, kao dobar govornik i kritičar NATO napada na Srbiju.

I dok pojedini analitičari kažu da je on istinski socijaldemokrata, drugi ukazuju da je, mjdutim, znao da ''peca'' i u desnim ''vodama'', posebno, kada je pre nekoliko godina, koristeći terminologiju sličnu nacionalsocijalističkoj, zahtevao od države da spreči da (nemački) očevi i majke ostaju bez posla, jer im strani radnici, niskom zaradom, otimaju radna mesta.

2024 © - Vesti online