Subota 11.07.2015.
13:34
Tanjug

Šta je rekao Čović posle zabrane BAT-a?

Tanjug
Posle slavlja - brige: Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde

FIBA je usled tužbe trojice bivših košarkaša Crvene zvezde aktivirala klauzulu BAT kojom se crveno-belima zabranjuje angažovanje novih igrača dok se ne izmire sva dugovanja. 

- To što se desilo nije ništa neuobičajeno, takve stvari se dešavaju. Radi se o dugovanjima prema igračima u sezoni 2013/2014. Određena suma se duguje Rašku Katiću, Marku Simonoviću i Tadiji Dragićević - izjavio je Čović, a prenosi zvanični sajt kluba. 

Prema njegovim rečima, blokada je dokaz da Zvezda nije državni projekat. 

- Da je istina to što se toliko isticalo sada sigurno ne bismo imali ovu vrstu problema. Ali, kao što nismo kukali ni tokom prošle sezone u kojoj je bilo problema, a koja je bila najuspešnija u istoriji kluba, tako nećemo ni sada. 

On je dodao da je prioritet kluba bio da se izmire obaveze po Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR). 

- To smo uspešno okončali, a sada ćemo se potruditi da pronađemo rešenje i za ovu situaciju. Siguran sam da zvezdaška javnost nema razloga za brigu i da ćemo učiniti sve da rešimo problem dugovanja prema pomenutim igračima. 

Na kraju prvi čovek crveno-belih je poručio: 

- Žao mi je što u Srbiji već dugo vremena samo negativna vest izaziva pažnju. Zato ću možda i rastužiti neke informacijom da se KK Crvena zvezda po ovom pitanju više neće oglašavati. 

Crveno-beli su nedavno objavili da je završen proces UPPR-a, ekipa opet ima adresu na Malom Kalemegdanu, a naredne sezone igraće u A grupi Evrolige sa Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom i Strazburom

2024 © - Vesti online