Subota 11.07.2015.
10:37 >> 22:21h
Vestionline

Fudbalski transferi: Vidić prihvata da sedi na klupi, Murinjo pazari u Barseloni, rebus Juventusa

Tanjug/AP
Ne napušta Inter: Nemanja Vidić

Na portalu VESTIONLINE pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

22.20 - Danima se pričalo, a na kraju postalo zvanično - Mateo Darmijan novi je član Mančester junajteda. Doskorašnji fudbaler Torina potpisao je četvorogodišnji ugovor sa "crvenim đavolima".
21.42 - Inter ponudio, Samir Handanović prihvatio. Slovenački golman produžiće ugovor sa "nero-azurima".
20.57 - Davide Astori karijeru nastavlja u Napoliju. Italijanski reprezentativac minulu sezonu je proveo u Romi na pozajmici iz Kaljarija, koji će dobiti 6 miliona evra na ime obeštećenja za štopera.
20.32 - S obzirom da je ofanzivnu liniju Juventusa pojačao Mario Mandžukić, postaje sve izvesnije da će Fernando Ljorente morati da "spakuje kofere" i pronađe novu sredinu. Kao potencijalne opcije za nekadašnjeg napadača Atletik Bilbaoa pominju se Monako, Totenhem i Vest Bromvič Albion.
19.29 - Novi premijerligaš Votford potpisao je trogodišnji ugovor sa Valonom Behramijem. Hamburgu na osnovu obeštećenja sleduje 4,1 milion evra.
19.21 - Ugledni španski list "Mundo deportivo" tvrdi da je trener Čelsija Žoze Murinjo krenuo u poteru za krilnim napadačem Barselone Pedrom. Liverpul i Arsenal su u više navrata prethodnih godina pokušavali da dovedu španskog reprezentativca, ali bezuspešno. Čini se da će ponuda "plavaca" od 20 miliona biti teško odbijena.
18.59 - Turbulentan transfer Ikera Kasiljasa u Porto uskoro bi trebalo da dobije krajnji epilog. Mediji u Portugalu tvrde da će se iskusni golman u ponedeljak priključiti ekipi na pripremama u Holandiji, a prema pojedinim tvrdnjama, za dve godine zaradiće sedam miliona evra. Dobar posao za sve.

18.23 - U pregovore sa Akselom Vicelom, osim Milana, ušao je i Juventus. Belgijanac se pominje kao moguća zamena za eventualni odlazak Pola Pogbe ili Artura Vidala. Podsetimo, pre nekoliko dana iz torinskog kluba stigla je jasna poruka da Francuz i Čileanac neće napustiti klub ovog leta. Rebus u režiji "Stare dame"...

17.44 - Nemanja Vidić neće napustiti Inter. Potvrda je stigla od strane njegovog agenta. Opširnije OVDE.
17.06 Italijanski fudbaler i član Milana Stefan El Šaravi u ponedeljak će proći lekarske preglede i potpisati za Monako, potvrdio je danas zvanični televizijski kanal Milana. Italijanski mediji prenose da će El Šaravi u Monako preći na pozajmicu uz obaveznu opciju otkupljenja ugovora na kraju sezone, u iznosu od 16 miliona evra.
16.27 - Holandski fudbaler i doskorašnji član PSV-a Žoržinjo Vajnaldum novi je član Njukasla, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba. Vajnaldum je prvo pojačanje "svraka" za sledeću sezonu, a treće najskuplje u istoriji kluba, iza Majkl Ovena i Alana Širera. Mediji prenose da je u pitanju 13 miliona funti
15.50 - Mario Baloteli je na izlaznim vratima Liverpula. Italijan, zajedno sa zemljakom Borinijem, nije otišao na pripreme "redsa" na Tajlandu, što je znak da je problematični napadač završio na "Enfildu". On je prošlog leta stigao u Liverpul iz Milana, ali je razočarao sve u klubu.
15.05 - Gotovo je, Bastijan Švajnštajger, dete Bajerna, prelazi u Mančester Junajted. Direktor Bavaraca Kar Hajnc Rumenige i zvanično je potvrdio da je Bajern sa Mančester junatedom dogovorio transfer 30-godišnjeg veziste. Na "Old Trafordu", dečko naše Ane Ivanović trebalo bi da inkasira 10 miliona evra godišnje.
15.00 - Iskusni golman Šaj Given potpisao je dvogodišnji ugovor sa Stoukom, u kojem dolazi kao zamena za Slovenca Asmira Begovića, koji je jednom nogom u Čelsiju.
14.36 - Zlatan Ibrahimović velika je želja milanskih klubova. Šveđanin je igrao za oba milanska giganta, a trener Milana i Intera Siniša Mihajlović i Roberto Manćini rado bi opet videli veterana u njihovim timovima. Ipak, pita se i PSŽ, sa kojim "Ibrakadabra" ima ugovor do 2016. godine. Problem je i astronomska plata napadača, koju "rosoneri" i "neroazuri" teđko mogu da plate.
14.30 - Golmani su u modi ovog leta. Čelsi je blizu realizacije transfera Slovenca Asmira Begovića iz Stouka. On bi zamenio Petra Čeha (otišao u Arsenal) na klupi "plavaca". Neprikosnoveni ispred stativa i u narednoj sezoni trebalo bi da bude Belgijanac Tibo Kurtoa.
14.16 - Ukoliko David de Hea ovog leta obuče dres Reala, Mančester Junajted sprema zamrnu na golu u liku Slovenca Jana Oblaka, čuvara mreže Atletika. Ipak, problem je zahtev "jorgandžija" od ogromnih 45 miliona vera za slobodu talentovamnog golmana, koji je 2014. stigao na "Vinsente Kalderon" iz Benfike.
14.14 - Menadžer Čelsija Žoze Murinjo zainteresovan je za ofanzivca Barselone Pedra Rodrigeza. Španac nije uspeo da se izbori za minute u katalonskom klubu, pa se nada da će to učiniti na "Stamford bridžu". "Plavci" bi za njega platili 20 miliona evra.
13.44 - Fenerbahče je dogovorio sve uslove sa Robinom van Persijem, pa će iskusni napadač od ponedeljka da bude novi igrač istanbulskih žuto-plavih. Sada već bivši igrač Mančester Junajteda imaće nedeljnu platu od fantastičnih 335.000 evra.
12.30 - Delirijum navijača "stare dame"! Ikona kluba Alesandro del Pjero vraća se u Juventus, ali ne kao igrač već kao direktor. Posle skoro dve decenije u dresu torinskog giganta, Del Pjero je pre dve godine otišao u Australiji, a sada je spreman da se vrati u svoj Juve.
12.00 - Posle loše sezone u Dortmundu, Italijan Ćiro Imobile napušta "milionere". Nekadašnji napadač Torina karijeru nastavlja u Sevilji, koja je platila nemačkog timu obeštećenje od 13.000.000 evra. Imobile bi u napadu trebalo da zameni Kolumbijca Karlosa Baku, koji je otišao u Milan za 30.000.000 evra.
11.55 - Žoržinjo Vajnaldum, doskorašnji fudbaler šampiona Holandije PSV-a novi je fudbaler Njukasla. "Svrake" su platile za sjajnog vezistu 20 miliona evra.
11.48 - Lacio ne odustaje od želje za angažovanjem zlatnog srpskog "orlića" Sergeja Milinkovića Savića. Ipak, Genk traži ogromnih 15 miliona evra, dok je rimski klub spreman da plati devet. Ipak, prostora za realizaciju transfera ima. Redove Lacijala brani dvojica Srba, Dušan Basta i Filip Đorđević.
11.15 - Brazilski fudbaler Oskar, jedan od najzaslužnijih za Čelsijevu titulu u Premijer ligi minule sezone, mogao bi da napusti London, s obzirom da je Juventus spreman da za njegov transfer plati 40 miliona evra, prenosi Tanjug. Kako piše Tutosport, tradicionalno blizak šampionu Italije, ukoliko Pol Pogba ode ovog leta, a šanse su velike, Oskar će biti prva meta, a jedan od "mamaca" Juvea biće i kultni dres sa brojem 10, koji je posle Alesandra Del Pjera u prethodne dve sezone nosio Karlos Tevez.

10.47 - Gde će Aleksandar Mitrović? Njegov menadžer Pini Zahavi kaže da on ide u Njukasl, ali pita se i Anderleht, koji gaji nadu da može da inkasira više od 18 miliona evra koliko nude "svrake". 

- Razgovaramo i sa drugim klubovima. Hoće li njegova budućnost biti u Italiji? Ne mogu da navodim imena klubova. Samo ću reći da smo veoma zauzeti - izjavio je sportski direktor Anderlehta Herman van Holsbek portalu Calciomercato.it.

10.45 - Nekadašnji hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva se posle godinu dana u Brazilu vraća u Ukrajinu. Iskusni napadač odlučio je da napusti Flamengo zbog "ponude koja se ne odbija" Rinata Ahmetova, vlasnika tima iz Donjecka.
10.44 - Napadač Milana Stefan el Šaravi na izlaznim vratima je "San Sira". Italijanski mediji pišu da će 22-godišnji igrač da pojača Monako, koji nudi "rosonerima" 18.000.000 evra. Posao je blizu realizacije jer Šaravi prethodne sezone nije bio u prvom planu Milaneza, a i timu Siniše Mihajlovića treba novac za rekonstrukciju ekipe.
2024 © - Vesti online