Petak 10.07.2015.
20:37
Vestionline

Nole: Nisam bitan ja, već Srbija

Reuters
Ipak neće moći u Buenos Aires: Novak Đoković

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović prijavio je tim za taj duel na kojem se ne nalazi Đoković, ali je srpski teniser potom naglasio da i dalje postoji šansa da se nađe u Buenos Airesu u zavisnosti od rezultata na Vimbldonu.

Međutim, njegovim plasmanom u finale najprestižnijeg turnira na svetu rešene su sve dileme po tom pitanju, pošto ne bi imao dovoljno vremena da se adaptira na vremensku razliku, ali i prelazak sa trave na šljaku. 

- S jedne strane srećom, a s druge strane nažalost jer neću ići u Argentinu. Hvala selektoru i kolegama iz reprezentacije na njihovoj podršci. Nenad je bio na meču, malo smo porazgovarali. Razume moju odluku i podržava me, baš kao i ostali. Nisam ja tu bitan, tu je Srbija najvažnija i u nama budi najlepše emocije kada nosimo taj dres. Mislim da i sa ovim timom imamo dobre šanse, pa onda da dočekamo Belgiju - rekao je Đoković. 

Finale Vimbldona se igra u nedelju, ukoliko pobedi, Novak će i u ponedeljak imati obaveze u Londonu, pa bi u Buenos Aires u najboljem slučaju mogao da stigne u utorak. Upravo zbog toga je i doneo odluku da ne putuje u Argentinu, pa će boje Srbije u meču koji se igra od 17. do 19. jula braniti Viktor Troicki, Dušan Lajović, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić. 

Đoković je do plasmana u finale Vimbldona došao trijumfom nad francuskim teniserom Rišarom Gaskeom sa 7:6, 6:4, 6:4. Njegov rival u borbi za titulu biće bolji iz susreta Britanca Endija Marija i Rodžera Federera iz Švajcarske.

2024 © - Vesti online