Petak 10.07.2015.
19:13
Srna

Ruski ambasador ne ide u Srebrenicu: Rečeno mu da je nepoželjan tamo

Reuters
A planirao je da ode u Srebrenicu da oda počast žrtvama tragedije...

- Planirao sam da idem u Srebrenicu 11. jula da odam počast žrtvama tragičnih dešavanja 1995. godine ali, nažalost, stav Organizacionog odbora promenio je moje planove. Želim da prenesem izraze mog dubokog saosećanja sa svim porodicama žrtava ove strašne tragedije - istakao je ambasador Ivancov.

On smatra da stav Organizacionog odbora predstavlja primer nepristojne politizacije obeležavanja komemoracije, na šta su predstavnici ove zemlje upozoravali od početka, saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Organizacioni odbor za obeležavanje 11. jula u Memorijalnom centru Potočari je, nakon veta Ruske Federacije na predlog britanske rezolucije u Savetu bezbednosti UN, poručio ruskom ambasadoru BiH Petru Ivancovu da je nepoželjan na ovom skupu.

Predstavnice udruženja koja okupljaju srebreničke majke poručile su Ivancovu da nije dobrodošao i da mu "ne padne na pamet" da se pojavi u Srebrenici.

Ruski veto na britansku rezoluciju pokrenuo je lavinu negativnih reagovanja u Federaciji BiH koje su išle do toga da se građani pozivaju da bojkotuju sve ruske, ali i proizvode iz Srbije.

2024 © - Vesti online