Petak 10.07.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Srbin donirao 547.000 evra

Vesti
Milomir Glavčić

Ne zato što je jedan od najbogatijih Srba u Kanadi, niti da bi dobio još jednu medalju od Srbije, već je, kako sam kaže, platio 547.000 evra magnetnu rezonancu za Zdravstveni centar Studenica u Kraljevu, prvenstveno kao dar svom narodu, za lečenje građana Kraljeva, Vrnjačke Banje, Novog Pazara, Tutina i Raške.

Srbin koji nikada nije zaboravio zemlju porekla, Milomir Glavčić se iz rodnih Popa, sela kod Jošaničke Banje, otisnuo u pečalbu 1948. godine, kao siroče u potrazi za hlebom baveći se mnogim poslovima, od metalskih do stolarskih, a kad je stao na noge, odlučio je da svoju ljubav i nostalgiju leči tako što će pomagati rodni kraj, rodbinu, zdrave, bolesne, mlade i stare, izbeglice, studente...

Ovaj plemeniti čovek decenijama pomaže svoje zemljake i državu, i sam zadovoljan što je nekome umanjio nevolje i olakšao život. Šalje novac ugroženima, finansira gradnju mostova, puteva, crkava, domova kulture... Raška i Kraljevo proglasili su ga počasnim građaninom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online