Petak 10.07.2015.
08:23
Z. Mirković - Vesti

Sina omamila, pa ugušila jastukom

Vesti
Zgrada u kojoj je Tamara živela sa sinom i gde je pronađeno telo deteta

Prema pisanju lista "Esterajh", Tamara je najpre dete nakljukala sedativima, potom mu je stavila jastuk na lice i ugušila. Ni to, međutim, nije bio kraj iživljavanja nad nemoćnim detetom, budući da je Tamara, da bi bila sigurna da joj je sin mrtav, detetu presekla vene na rukama i potom ga umotala u ćebe!

Patila od depresije

Policija je saslušala i oca deteta koji živi u Beču i koji je rekao da njegov odnos sa Tamarom K. nije bio harmoničan i da je ona patila od depresije. Komšije, pak, tvrde da se iz ženinog stana često čula svađa i da su Tamaru retko viđali.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, stravičan zločin, kakav ne pamte ni najstarije Bečlije, dogodio se prošlog vikenda, najverovatnije u nedelju. Policija je saopštila da je prekjuče, na periferiji grada, zatekla ženu koja je prišla policajcima i rekla im da je ubila svog petogodišnjeg sina!

- U tom momentu žena je bila zbunjena i dezorijentisana. Zbog toga je policijska patrola otišla do ženinog stana u 10. bečkom okrugu i tamo zaista našli telo mališana umotano u ćebe - preneli su austrijski mediji.

Tokom saslušanja u policiji, osumnjičena Tamara K. je inspektorima davala oprečne iskaze i objasnila da je posle ubistva sina uzela tablete. Posle toga je sela u taksi i otišla do pansiona u kojem je prethodno bila rezervisala sobu. Tamo je ostala dva dana, a kada je u sredu htela da prošeta brdom Kalenberg naletela je na policijsku patrolu.

Motiv ovog zločina i dalje je obavijen velom tajne, tim pre što porodica, u kojoj se dogodio jeziv zločin, nije bila poznata austrijskim vlastima po bilo kakvim incidentima. Ustanova za staranje o mladima grada Beča saopštila je da se žena razvela od supruga i da se bračni par dogovorio da otac dobije pravo da posećuje sina.

- Stekao se utisak da su oba roditelja bila zadovoljna ovakvim rešenjem i da je detetu bilo dobro kod majke - saopšteno je iz ove ustanove.

Inače, Tamara K. i njen bivši suprug, koji je poreklom takođe iz Bosne, imali su posle razvoda ljubavne veze, a sadašnji Tamarin partner, kako je utvrđeno, sa mnogo pažnje i brige se odnosio prema mališanu. Lekari sada ispituju psihičko stanje majke i pokušavaju da utvrde da li je ona u vreme zločina bila pod nekim lekovima.

2024 © - Vesti online