Četvrtak 09.07.2015.
18:14
Tanjug

"Klinton nije rekao da je Đukanović tražio bombardovanje"

Srna
Da li je tražio bombardovanje ili bio apsolutno protiv njega: Đukanović

- Iz transkripta filma, čiji je autor kompanija Brook Lapping, nedvosmisleno se zaključuje: apsolutna je neistina da je Bil Klinton izjavio u filmu 'Pad Miloševića' da je predsednik Đukanović tražio bombardovanje, kako su to sinhronizovano objavili dnevni listovi Dan i Večernje novosti uz najave na udarnim delovima naslovnih strana i kako im je nedelju dana kasnije tercirala Politika - saopšteno je iz Komunikacionog tima.

Kako prenosi podgorička Pobjeda, ističu da Đukanović, tadašnji predsednik Crne Gore, ne samo da nije tražio bombardovanje, kako tvrde mediji, već je decidno rekao u razgovoru sa predsednikom Francuske Žakom Širakom da je apsolutno protiv bombardovanja Crne Gore, javila je RTV Crna Gora.

U prilog istini objavili su, kako navode, delove originalnog filma sa prevodom na crnogorski kao i relevantni deo stenograma ukupnog intervjua predsednika SAD Bila Klintona, uključujući I delove koji nisu ušli u film.

Tvrdnje pojedinih medija s tim u vezi, dakle, nema. Izmišljene su, ističu u Savetu, prenosi TV CG, koja je objavila snimak i transkript delova pomenutog filma.

2024 © - Vesti online