Četvrtak 09.07.2015.
17:10
Tanjug

Neizvesno da li će Vučić otići u Srebrenicu. Izgleda da nije bezbedno

Tanjug
A moguće su i provokacije

Mogućnost ugrožavanja bezbednosti od strane raznih neformalnih grupa i atmosfera koja je stvorena u Sarajevu posle neusvajanja rezolucije o Srebrenici u SB UN razlozi su za odustajanje od tog puta, preneo je "Pink".

Konačna odluka biće doneta tokom sutrašnjeg dana (10. jul).

Premijer je pre dva dana saopštio da je Vlada Srbije jednoglasno donela odluku da on predstavlja Srbiju 11. jula u Srebrenici.

Ivanić: Moguće provokacije u Potočarima, na Vučiću odluka

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da neće svi u Bosni i Hercegovini najiskrenije prihvatiti posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, da su moguće provokacije, ali da je na Vučiću da donese odluku o odlasku.

Procenjujući bezbednosne aspekte Vučićeve posete, Ivanić za Tanjug kaže:

- Na Vučiću je da odluči. S jedne strane verujem da bi ta poseta dobro došla njemu, Srbiji, stvaraju pozitivnih uslova u regionu, ali s druge, posle ove priče o rezoluciji (britanskoj), u BiH je veoma napeta atmosfera i mislim da je društvo dobrano podeljeno - rekao je Ivanić i istakao da nije siguran da će ta poseta od svih biti najiskrenije prihvaćena.

- Uveren sam da će zvanično Sarajevo to jako dobro prihvatiti, ali neoficijelni deo, nevladin sektor, pa i porodice ...Mislim da to zaslužuje dobru procenu - dodao je Ivanić.

On ne očekuje nikakvu bezbednosnu pretnju, ali ističe da su moguće svojevrsne provokacije, zvižduci, kao što je to bilo i u ranijim slučajevima.

- Objektivno to je jedna ozbiljna procena i uveren sam da će Vučić doneti najispravniju odluku za sebe i za Srbiju - zaključio je Ivanić.

Prema njegovm rečima u organizaciji obeležavanja 20. godišnjice od zločina u Srebrenici učestvuju pre svega nevladine organizacije, dok je učešće državnih institucija i istitucija Federacije BiH i Republike Srpske formalno i protokolarno.

2024 © - Vesti online