Sreda 05.05.2010.
12:56
Tanjug

Dinkić uvredio lekare

U saopštenju se navodi da jučerašnje izjave ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića, koga su novinari pitali za zdravstveno stanje ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, "sadrže grube kvalifikacije vezane za lekare i lekarsku profesiju u celini".

Predstavnici Komore, kako je navedeno, nisu želeli do sada da kometarišu događanja oko lečenja ministra zdravlja poštujući Kodeks profesionalne etike te institucije, jer je i sam Milosavljević njen član.

"Lekarska komora Srbije u svom Statutu jasno je proklamovala da će kao esnafska organizacija ostati van politike i da će štititi struku, ali i javnost u Srbiji", navedeno je u saopštenju.

Takođe se dodaje da će prihvatiti aktivno i argumentovano učešće u svim ozbiljnim raspravama vezanim za aktuelno stanje u srpskom zdravstvu, sa drugima akterima u zdravstenom sistemu Srbije.

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je juče da se njegov stranački kolega i ministar zdravlja Tomica Milosavljević, posle operacije kičme u Nemačkoj, uspešno oporavlja i da će se na posao vratiti u ponedeljak.

Dinkić je na prvoj konferenciji političke organizacije Ujedinjeni regioni Srbije kazao da je ministar zdravlja "za dlaku izbegao da bude paralizovan do kraja života" i da je sam kriv što nije ranije otišao kod lekara.

"Zapustio je svoje zdravlje, došao do faze kada je maltene postao nepokretan i tek onda je otišao kod lekara. Sam je sebe doveo u tu poziciju", rekao je Dinkić.

Na pitanje da li je odlaskom u Minhen na operaciju Milosavljević ponizio lekare u Srbiji, Dinkić je odgovorio da su mu upravo stručnjaci u zemlji preporučili da ode na konsultacije i da je, uz podršku domaćeg vrhunskog stručnjaka neurohiruga Vase Antunovića, odlučio da ode na dodatne konsultacije u Minhen.

Dinkić je kazao i da su na ovom primeru uočene razne anomalije, gde, na primer, postoji oprema, ali ne i kadrovi obučeni za njenu upotrebu.

2024 © - Vesti online