Sreda 05.05.2010.
11:14 >> 20:37h
Tanjug

Tužilac tražio 30.000 evra mita

Foto: arhiva

Uhapšen je, kako se navodi, i vlasnik firme d.o.o. "Diskont Prijanović" iz Požege Slavko Prokopijević koji je podmićivao Maslarovića i Đorđevića.

Kako se navodi u saopštenju, Prokopijević je podneo oko 140 prijava protiv lica koja su mu dugovala novac, a Maslarević i Đorđević su te dužničke prijave aktivirali da bi dužnici Prokopijeviću vratili novac. U dogovoru s Prokopijevićem oni su, kako je navedeno, dobijeni novac delili.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je večeras u Beogradu da je bivši zamenik opštinskog javnog tužioca u Požegi Časlav Maslarević za pokretanje krivičnih postupka protiv dužnika preduzeća "Prijanović" očekivao novčani poklon od 30.000 evra.

"Meslarević se sumnjiči da je predzimao određene službene radnje protiv dužnika preduzeća 'Prijanović' i na ime na toga očekivao obećani novčani poklon od 30.000 evra", rekao je tužilac Radisavljević za Radio televiziju Srbije.


Radisavljević je napomenuo i da je osumnjičeni primio deo te sume.


Maslareviću i Prokopijeviću je određena mera policijskog zadržavanja u trajanju od 48 časova, a očekuje se da će nakon toga, uz zahtev za sprovođenje istrage, biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

2024 © - Vesti online