Sreda 05.05.2010.
09:41 >> 13:39h
Srna

Istraga protiv ministra BiH za dečju prostituciju

Sadik Ahmetović

Prema njegovim rečima, predmet je prošle nedelje preuzet od bijeljinskog Okružnog tužilaštva, po čijem nalogu je Uprava kriminalističke policije MUP-a RS pokrenula istragu.

"Sada nam predstoji detaljna analiza slučaja. O daljim koracima odlučićemo kada se tužilac upozna sa svim detaljima iz dosadašnje istrage", rekao je Grubešić "Presu RS".

Osim ministra Ahmetovića, istragom su obuhvaćeni zamenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković, direktor Srednjoškolskog centra u Bratuncu Nikola Rankić, srednjoškolski profesori Rade Ostojić, Milivoje Veselinović, Miloš Mitrović, Ljubisav Jovanović, bratunački hodža Mirsad Huseinović, policajci Miladin Jokić, Slaviša Simić i Ljubiša Zarić, kao i Ranko Spajić, Dragan Kubatlija, Dragan Grujičić, Dragan Jovanović, Slavko Stojanović i baka maloletne žrtve Mevla M.

Oni se terete za trgovinu ljudima radi prostitucije, obljubu maloletnice i povredu dostojanstva zloupotrebom službenog položaja.

Istraga je pokrenuta na osnovu iskaza maloletne M.M., koja je istražiocima i radnicima Centra za socijalni rad ispričala da su je njena baka i Slavko Stojanović, zvani Cakan, primoravali na seksualne odnose sa ostalim osumnjičenima.

Zlostavljana je od početka 2006. godine do 5. februara 2010. godine, a u iskazu, žrtva je navela da je u šest navrata u automobilu imala seksualne odnose sa Sadikom Ahmetovićem.

Prema nezvaničnim saznanjima "Presa RS", Tužilaštvo BiH ponovo će saslušati maloletnu M.M., a predmet istrage Tužilaštva BiH biće i njen bivši dečko Mladen J. Mladić je navodno dva meseca pre hapšenja pozivao neke od osumnjičenih pokušavajući da im iznudi novac, kako ih ne bi prijavio za obljubu maloletnice, piše ovaj list.

2024 © - Vesti online