Utorak 07.07.2015.
18:48
Tanjug

Kozbi priznao da je drogirao i silovao jednu ženu

Fonet/AP
Priznao jedan zločin: Bil Kozbi

U transkriptu izjave iz 2005, koji je sud juče objavio na sajtu pacer.gov, Kozbi navodi da je dao kvalud (quaalude), veoma jak, hipnotički sedativ, jednoj ženi 1976. s kojom je potom imao seks.

Od novembra prošle godine, tridesetak žena istupilo je u javnost s optužbom da ih je komičar omamljivao drogama i seksualno napastvovao. Pojedine žrtve su bile maloletne u vreme napada.

U dokumentu, koji je sud otpečatio na zahtev agencije AP, a čiji su sadržaj Kozbijevi advokati dugo pokušavali da sakriju od javnosti, piše da je glumac u septembru 2005, tokom saslušanja povodom prijave Andree Konstand, koja ga je optužila za silovanje, priznao da je nabavljao sedative kako bi omamljivao žene radi seksa.

Bivša direktorka košarkaškog kluba Templ univerziteta, na kom je Kozbi studirao i u čijem je administrativnom odboru bio član, tvrdila je da ju je komičar drogirao i silovao u svojoj vili u Filadelfiji.

S obzirom da su se dve strane tada nagodile, sadržaj transkripta ostao je do danas zapečaćen.

Iste te godine, 14 žena je tužilo Kozbija za silovanje, ali je glumac uspeo i da se sa njima nagodi. Nakon izbijanja skandala, došlo je do otkazivanja svih Kozbijevih pojavljivanja i spektakla, a televizija NBC, na kojoj se prikazivao popularni "Kozbi šou", prekinula je pripreme za snimanje nove serije koja je trebalo da komičara vrati na male ekrane.

2024 © - Vesti online