Utorak 07.07.2015.
17:36
Tanjug

Junker: Ćutite, šaljem SMS Ciprasu

Reuters
Razbesneli ga poslanici: Žan Klod Junker

 - Prestanite s tim pričama da stalno gledam u telefon. Pišem SMS Ciprasu. Ne znam da li vi imate priliku da to radite, ali ja ovde radim svoj posao - rekao je Junker koji je održao govor pred Evropskim parlamentom nekoliko sati pre ključnog sastanka lidera evrozone o grčkoj krizi.

- Osim toga, apsurd elementarnog populizma i demagogiju predstavljaju stavovi da članovi Evropske komisije samo sede u salonima s pozlaćenim nameštajem i ne razmišljaju o uslovima života svojih građana - dodao je Junker poslanicima Evropskog parlamenta.

Junker je odgovorio na primedbu jedne evroposlanice koja je rekla da se predsednik Evropske komisije "grčevito zakačio za moblini i da ne zna za probleme običnih ljudi".

I dalje nezavodoljan, Junker je tokom govora rekao da neće tolerisati da ga grčka vlada naziva teroristom i da će o tome razgovarati danas s Ciprasom.

Grčki ministar finansija Janis Varufakis, koji je juče podneo ostavku, optužio je u subotu grčke kreditore za "terorizam i ponižavanje Grka". Pored SMS poruka, Cipras i Junker su juče imali telefonski razgovor, saopštio je izvor blizak vladi u Atini.

2024 © - Vesti online