Utorak 07.07.2015.
14:16
Tanjug

Strpljivo se topite sutra, stiže Merkelova, Beograd blokiran

Tanjug
Sreća da nemačka kancelarka stiže tek popodne, valjda će malo da 'zaladi

- U posetu Srbiji dolazi Angela Merkel, koja će boraviti u Beogradu. Merkel će doputovati u Beograd 8. jula u kasnim popodnevnim satima, a odlazak je predviđen 9. jula u prepodnevnim satima - rekao je Bogosavac.

Prema njegovim rečima, mere obezbeđenja će biti preduzimane po prvom, odnosno najvišem stepenu, zbog čega će na pojedinim lokacijama biti obustavljen saobraćaj.

- Apelujem na građane da imaju razumevanja za ove aktivnosti koje će pripadnici MUP obavljati 8. i 9. jula. Takođe, apelujem na sugrađane i goste Beograda koji se zateknu u glavnom gradu Srbije u to vreme da imaju strpljenja i postupaju po instrukcijama Saobraćajne policije odnosno drugih pripadnika Ministarstva koji budu angažovani na tom zadatku - rekao je Bogosavac.

On je kazao da će se svi angažovani u akciji obezbeđenja truditi da izmene saobraćaja i obustave budu što kraće.

- S obzirom na predstojeće vrlo visoke temeprature, koje su najavljene, molim građane da imaju razumevanje za naše aktivnosti i pripadnici ministarstva angažovani će dati sve od sebe da sugrađani i gosti Beograda što manje osete bilo kakve poremećaje u odvijanju saobraćaja - dodao je Bogosavac.

Za vreme posete nemačke kancelarke bezbednosne mere u Beogradu biće podignute na najviši nivo - na snazi će biti bezbednosni stepen broj jedan, rečeno je na sednici Vlade Srbije.

2024 © - Vesti online