Sreda 05.05.2010.
00:28
Tanjug

Srećković: Moramo ići brže

Srđan Srećković

"To se odnosi na preporod poljoprivrede, suštinsku decentralizaciju i regionalizaciju zemlje, debeogradizaciju, hrabre i beskompromisne reforme koje Srbiju vuku u evroatlantske integracije...", rekao je Srećković za "Večernje novosti".


On je naglasio da će SPO biti lojalan partner Vladi: "Naš najbliži strateški partner je Demokratska stranka i sve poteze povlačimo u koordinaciji i dogovoru sa njima".


"Kao i svaka koaliciona vlada, i ova je sastavljena od različitih stranaka koje ne misle uvek isto. Ipak, oko strateškog puta države postoji apsolutna saglasnost. Verujem u stabilnost Vlade, bez turbulencija. Očekujem da sledeći parlamentarni izbori budu u redovnom roku", kazao je Srećković.


Prema njegoviim rečima, politički program koji nudi opozicija poražen je na prethodnim izborima i "svaka alternativa ovoj proevropskoj vladi, po građane bi bila mnogo lošija".


Govoreći o tome koliko dijaspora pomaže Srbiji u vreme krize, Srećković je rekao da se, prema podacima Svetske banke, prošle godine po osnovu deviznih doznaka dijaspore u Srbiju slilo 5,5 milijardi dolara.


"Pozvaćemo sve zainteresovane investitore iz dijaspore da ulažu u 150 konkretnih projekata u 80 opština Srbije. Od 2000. godine je dijaspora uložila u zemlju oko 550 miliona dolara u mala i srednja preduzeća, u kojima je zaposleno oko 22.000 ljudi", kazao je Srećković.

2024 © - Vesti online