Nedelja 05.07.2015.
21:06
Vestionline

Karlović "razapet": Hrvat je prevarant!

Reuters
Na udaru: Ivo Karlović

Sporan je bio poen u četvrtom setu, kada je Conga imao set loptu za izjednačenje pri 7:6 u taj-brejku. Posle forhenda Francuza, Karlović je reketom napravio dva dodira sa lopticom i poentirao, posle čega je došao do trijumfa.

"Usijale" su se društvene mreže nakon meča, Karlovića su dočekale brojne optužbe da je varalica, a Conga se zapitao šta je zaduženje sudija.

- Posao sudije je da vidi šta se desilo, ako on nije video, ja tu ništa ne mogu. Čak i da sam i ja video da je odigrao dva puta, ne mogu ništa da učinim. Nije igrač dužan da prizna šta je uradio. Zbog čega onda postoje sudije - rekao je Conga nakon duela, a na ovaj momenat osvrnuo se i Karlović.

- Izlazio sam na mrežu, ispružio sam ruku koliko sam mogao, a pošto je loptica udarila donji deo reketa, zbog trzaja se to ponovo desilo, ali sve se dogodilo u jednom zamahu i ne vidim ništa sporno - rekao je hrvatski teniser.

On je inače oborio rekord Nikole Pilića kao najstariji učesnik osmine finala Vimbldona, sa 36 godina i 134 dana, pobedom 7:6 (3), 4:6, 7:6 (2), 7:6 (9). U osmini finala, igraće protiv Endija Mareja.

2024 © - Vesti online