Nedelja 05.07.2015.
19:21
Tanjug

"Najteže je sa Srbijom pregovarati o ZSO"

Tanjug
Spremni da potroše još mnogo vremena na rešenje koje je održivo: Isa Mustafa

- Kosovska delegacija se pokazala korektnom i konstruktivnom da se pronađe rešenje u okviru ustavnog i zakonskog sistema Kosova. Sa druge strane srpska strana je insistirala da asocijacija vrši neke od poslova centralne i lokalne vlasti kao i da zaposleni koji rade taj posao imaju status državnih službenika - napisao je Mustafa na fejsbuk nalogu.

On ocenjuje da bilo koje rešenje koje će stvoriti "asimetričnu realnost vlasti" ne samo da će biti štetno za Kosovo, "već i za prijatelje Kosova koji su pomogli u demokratskoj i institucionalnoj izgradnji zemlje, jer bi proizvelo nefunkcionalan i neperspektivan sistem".

- Zainteresovani smo da pronađeno najbolje rešenje koje će pomoći integraciji Srba i koji će im stvoriti prostor za razvoj i životnu perspektivu, kao i svim građanima naše zemlje", napisao je Mustafa.

Prema njegovim rečima predstavnici Kosova spremi su "da potroše još mnogo vremena i energije za rešenje koje će biti održivo, koje će stvoriti stabilnost u zemlji i regionalnu stabilnost i evropsku perspektivu".

- Takva rešenja nisu idelna ona su posebno teška za one koji pregovaraju i koji treba da donesu odluke, medutim takva rešenja olakšavaju naš život - zaključuje Mustafa na fejsbuku.

2024 © - Vesti online