Nedelja 05.07.2015.
17:57
b92.net

Tur: Grajpelu sprint u Zilandu, Sagan "izvisio"

Tanjug/AP
Milimetri odlučivali: Peter Sagan i Andre Grajpel

Pred poslednjih nekoliko desetina metara grupa od četvorice biciklista je bila rame uz rame, Mark Kevendiš je većim delom sprinta vukao grupu, da bi u foto-finišu ipak slavio Nemac.

Britanac je pao na četvrto mesto, prestigli su ga još Slovak Peter Sagan i Švajcarac Fabijan Kanćelara, koji je tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. Glavna grupa biciklista kasnila je za pobednikom minut i po.

- Bila je veoma teška etapa, sa mnogo bočnog vetra. Bio sam veoma nervozan ali me tim vodio do vrha. To je bio ključni faktor. Ponosan sam na moje kolege - rekao je Grajpel. 

Drugo mesto u generalnom plasmanu zauzima Nemac Toni Martina sa tri sekunde zaostatka za Kanćelarom, dok je treći Holanđanin Tom Bumulin sa šest sekundi kašnjenja. Sledi Sagan sa +33 sekunde.

Etapa duga 166 kilometara prvu podelu imala je na 39. kilometru kada su nastale tri veće grupe, kako je ostalo do kraja trke. 

U poslednjem kilometru desetak vozača se borilo za pobedu, 100 metara pre kraja prvi su sprint povukli Kevendiš i Renšo, ispostavilo se prerano u tako jakoj konkurenciji, što je momka sa Ostrva Man koštalo pobede. 

U foto-finišu se izdvojila četvorka biciklista rame uz rame (Kevendiš, Sagan, Grajpel, Kanćelara), a za "dlaku" ispred ostalih bio je Nemac. 

Sledeća etapa vozi se u ponedeljak od Anversa do Hua u dužini od 159,5 kilometara.

Tur d'Frans, 2. etapa:
1. Andre Grajpel (Nemačka) 3:29,03 sati
2. Peter Sagan (Slovačka)
3. Fabijan Kanćelara (Švajcarska)
4. Mark Kevendiš (V. Britanija)
5. Danijel Os (Italija) svi vreme pobednika

2024 © - Vesti online