Utorak 04.05.2010.
19:00 >> 23:04h
Tanjug

Zbog vežbe pojačane mere bezbednosti u zoni aerodroma



Vežba počinje u 22 časa i završava se sutra u četiri sata izjutra, do kada će važiti pojačane mere bezbednosti, navodi se u saopštenju.


Cilj vežbe, koja se u predviđenom obimu prvi put organizuje na osnovu standarda Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva i odredbi domaćih propisa, jeste ocena efikasnosti plana mera i postupaka u vanrednim situacijama na aerodromu.


Testiranje aktivnosti u vezi sa koordinacijom i međusobnom komunikacijom državnih organa i aerodromskih službi i komunikacija sa predstavnicima ambasada takođe su ciljevi vežbe "Simulacija otmice vazduhoplova",


Vežba će biti organizovana na osnovu zajedničkog scenarija Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Ministarstva unutrasnjih poslova i Aerodroma "Nikola Tesla".


Predviđeno je nekoliko faza vežbe - najava otmice, pregovori, trijaža i prihvatanje oslobođenih talaca, upad u vazduhoplov, evakuacija i zbrinjavanje putnika...

Dačić: Neophodna saradnja domaćih i stranih bezbednjaka

 

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ukazao je večeras na neophodnost saradnje srpske policija i stranih bezbednosnih službi u očuvanju nacionalne i regionalne bezbednosti.


Uoči početka vežbe "Simulacija otmice vazduhoplova" na aerodromu "Nikola Tesla", Dačić je istakao da je glavni cilj te vežbe poboljšanje koordinacije i saradnje, kako između domaćih, tako i stranim službama bezbednosti.


Dačić je rekao da je jasna vizija evropske Srbije preko potrebna našem društvu i da savremeni bezbednosni rizici i pretnje ugrožavaju nacionalne interese Srbije, ali i region u celini, i da na njih nije moguće dati izolovani odgovor.


Uz predstavnike Direktorata civilnog vazduhoplovstva, aerodroma "Nikola Tesla", Crvenog krsta, Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore, vežbu će izvesti i pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova i odbrane.


Kako je najavljeno, vežbi će prisustvovati zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Nebojša Starčević.

2024 © - Vesti online