Ponedeljak 06.07.2015.
05:30
b92.net

Epl razočaran prodajom, kupci razočarani Epl satom

Reuters
Jedna od zamerki na Eplov sat je to što je imao bagove na tetoviranim rukama

Prva pošiljka Eplovih satova rasprodata je za samo sat vremena pošto je postala dostupna. Tako je bilo u aprilu ove godine i mnogima se činilo da se "dan po jutru poznaje". Međutim, izgleda da budućnost najnovije Eplove uzdanice ipaknije tako ružičasta. 

Interes kupaca za pametni sat trenutno je jednak interesu za pomalo posrnule multimedijalne plejere iPod što nikako nije dovoljno za značajniji uspeh. 

- Potražnja za Eplovim satovima rapidno pada. Do kraja godine kompanija bi mogla da proda 10,5 miliona, što je za 500.000 manje od početnih procena - rekao je analitičar Endi Hargreves. 

Poređenja radi, Epl je prodao 10 miliona ajfona 6 i 6 Plus u prvom vikendu, a do kraja prošle godine brojka se popela na 74,5 miliona prodanih primeraka. Čini se da ljudima koncept "umanjenog smartpfona" na ruci za sada nije dovoljno primamljiv, sve dok im onaj koji nose u džepu pruža mnogo više mogućnosti. 

Uprkos dostupnim uređajima renomiranih proizvođača poput Epla, Samsunga, Motorole... pametni satovi na rukama i dalje su prava retkost.

2024 © - Vesti online