Subota 04.07.2015.
01:30
Tanjug

Stari "jaguari" se dokotrljali do Novog Sada

Članove ovog kluba, koji u Novom Sadu borave tri dana, primio je zamenik gradonačelnika Borko Ilić koji je tom prilikom rekao da Novosađani imaju sjajnu priliku da vide izuzetnu kolekciju vrhunskih starih automobila.

- Članovi "Jaguar" kluba iz Strazbura naši su gosti i poklonili su nam lep događaj. Nadam se da ćemo i mi njima dati deo dobrote koju imaju Novi Sad i Novosađani i da će se prepuni utisaka vratiti svojim kućama - rekao je Ilić.

Članovi Oldtajmer kluba "Jaguar" nisu samo Francuzi, već ima i Švajcaraca, Nemaca, Velšana, a jedan od njih je došao čak sa Tahitija.

Na centralnom gradskom trgu bili su izloženi automobili velike vrednosti od kojih je nekoliko primeraka iz 50-tih i 60- tih godina prošlog veka, dok je većina njih napravljena 70-tih i 80-tih godina 20. veka. Izloženi automobili izazvali su veliku pažnju Novosađana jer takva izložba retko se može videti bilo gde u svetu.

Oldtajmer klub "Jaguar" tradicionalno svake godine organizuje putovanje Evropom, a u Novi Sad su stigli direktno iz Bratislave.

2024 © - Vesti online