Petak 03.07.2015.
11:47
Vestionline, Politka

Đilas: Đorđević još četiri godine selektor, na redu je Marina

Tanjug
Džentlmen: Dragan Đilas

Prema državnom pravilniku košarkašicama zakonski sledi nagrada od po 20.000 evra. Pitanje je jedino bilo da li će KSS imati sredstava da se oduži svim članovima šampionske generacije?

- To se podrazumeva. Sledeći korak je da produžimo saradnju na još četiri godine sa selektorom Marinom Maljković, a zadovoljstvo mi je da saopštim da je sa Aleksandrom Đorđevićem postignut dogovor. To je garancija da će i posle Rija naše selekcije biti u evropskom i svetskom vrhu - poručio je Đilas.

Mnogim košarkaškim poklonicima bilo je interesantno to kako je prvi čovek KSS dame krunisao već posle polufinala.

- I one kažu da sam ih previše razmazio, mada ja u to ne verujem. Takav je moj odnos prema deci i slabijem polu. Zbog čega nas je Bog napravio, ako ne zbog toga. Prvo sam im na kvake od soba okačio balone sa brojem dresa koji nose, a zatim podelio navijačke kape sa srpskim obeležjima. Finale je bilo uoči duela sa Belorusijom. Boravio sam u Beogradu na sastanku o ABA ligi i shvatio da kraljice nemaju krune. Obišao sam nekoliko crkvenih prodavnica i jedva sakupio 12 kruna koje se koriste na venčanju. Posle utakmica sam svakoj stavio krunu na glavu i bile su oduševljene. Moći će da ih koriste i kada se budu udavale.

Košarkašice su već obezbedile direktan plasman na Olimpijske igre, a Đilas smatra da će isto učiniti i "orlovi".

- Apsolutno. Sa Đorđevićem smo dobili veliku energiju i dobar pristup, a imamo igrače koji mogu da stignu do finala na EP u Francuskoj. To je i karta za Rio, pozivnica za balkon i nastavak jedne čarobne srpske košarkaške priče - zaključio je Dragan Đilas.

2024 © - Vesti online