Četvrtak 02.07.2015.
13:16
Vestionline

Rodžers za tri godine potrošio 350 miliona evra

liverpoolfc.com
Prešao u viši razred: Natanijel Klajn

Dosadašnji desni bek Sautemptona već duže je bio meta Liverpulovog trenera Rodžersa, a nakon što je ponuda od 10.000.000 funti odbijena, prihvaćena je poboljšana od 12.500.000 funti (18 miliona evra), čime je Brendan Rodžers u tri godine na dovođenje igrača potrošio 250 miliona funti, što je oko 352 miliona evra.

Klajn, kojem je bila preostala još jedna godina ugovora, četvrti je igrač Sautemptona koji je u poslednjih godinu dana prešao u Liverpul, nakon Lalane, Lovrena i Lamberta.

U tri godine na južnoj obali sakupio je 94 utakmice u Premijer ligi, a pre toga igrao je za Kristal Palas, a Nil Vornok, koji ga je tamo trenirao, uveren je kako je Liverpul doveo najboljeg igrača za tu poziciju:

- On je daleko najbolji engleski desni bek i sada je prešao u viši razred. Mislim da može i do najvišeg, jer to ga ne impresionira. U odbrani se prilepi uz svog čoveka i ne odvaja se od vrhunskih igrača koje inače čuva. Dolazi na mesto koje Liverpulu poslednjih godina nije bilo najbolje pokriveno i mislim da će biti sjajan. Pitanje je vremena kada će postati i nezamenjivi desni bočni u reprezentaciji Engleske, jer ne možete mi reći da je Fil Džons bolji od njega.

2024 © - Vesti online