Sreda 01.07.2015.
18:26
B92

"Šta god da kažemo, njihov odgovor je ne"

Tanjug
Iz Prištine stižu izjave koje zabavljaju: Marko Đurić

Šef kancelarije za KiM rekao je u Kažiprstu da je jedini odgovor predstavnika prištinskih vlasti, kada su u Briselu bili suočeni sa argumentima, bio "ne".

- Ne govorimo bez razloga da je atmosfera bila mučna. Lično sam zapanjen stepenom bahatosti nekih predstavnika Prištine. Nije nas to posebno tangiralo, viđali smo i neprijatnije situacije - kaže Đurić.

Đurić je istakao da je druga strana tako iskazala i nepoštovanje prema domaćinu i dodao da oni u "velikom finalu nisu imali političku volju da sprovedu ono na šta su se obavezali".

- Mi svaki put kada idemo tamo, idemo da rešimo probleme i da nešto dogovorimo. Ako išta bude zavisilo od nas, trebalo bi da se računa na dogovore. Ipak, tango o kome je govorio premijer nije delovao sinhronizovano, jer nemamo dvoje za tango - rekao je Đurić.

Kako je naveo, iz Prištine posle svake runde razgovora stižu izjave koje "zabavljaju" i podsetio je da je Edita Tahiri i ranije govorila da će Park mira biti brzo uklonjen.

Na pitanje zašto Isa Mustafa kaže da "sve što je na Kosovu pripada Kosovu", a u Beogradu se priča o dogovoru o imovini Telekoma, Đurić kaže:

- Celokupna imovina Telekoma je u rukama Telekoma, odnosno ćerke firme i tako će biti zauvek. Te reči su u suprotnosti sa delima prištinske delegacije. Loše je što oni, umesto da šalju poruku pomirenja, šalju poruke koje ljude udaljavaju - rekao je Đurić.

2024 © - Vesti online