Četvrtak 02.07.2015.
04:43
Ž. Marković - Vesti

Ivanić: Dodik misli ozbiljno

Tanjug
Ne šali se sa referendumom: Milorad Dodik

Iako je opozicija odbila da se pojavi na sastanku nakon koga je Dodik najavio referendum za septembar, Ivanićev komentar je prilično slikovit, a njegovo mišljenje nije usamljeno. Ipak, ostaje vrlo važno pitanje koje ovih dana ponavlja opozicija.

- Da li zna šta je sledeći korak, ne znam - rekao je Ivanić.

I zaista je tako. Koliko god Dodik izgledao ozbiljno s pričom o referendumu, toliko je neizvesno kakve bi rezultate mogao da proizvede. Osim toga, već su žestoko reagovali i OHR, i američka ambasada.

Dodik traži da Narodna skupština donese odluku o raspisivanju referenduma s pitanjem: "Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu BiH i Tužilaštvu BiH, i primenu njihovih odluka na prostoru RS", očekujući da će odgovor građana RS biti "veliko ne"!

Dodik podseća da je zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH nametnuo nekadašnji visoki predstavnik Volfgang Petrič, a kasnije dopunio Pedi Ešdaun. Na pitanje zašto su poslanici iz RS onda glasali za takve "nametnute zakone", Dodik je objasnio da su "naivno verovali u obećanja međunarodne zajednice".



 

2024 © - Vesti online