Sreda 01.07.2015.
17:30
Vestionline

DV: Bogdan nije ispunio reč, a ako Danilović misli da je bolje da ćutim, onda...

ABA liga
Otvorio dušu: Duško Vujošević

Trener Duško Vujošević je u svom opširnom intervjuu za navijački sajt "Partizan.net" govorio o svemu što se događalo prethodnih godinu dana, o bivšim igračima, o onima koji će tek otići, kao i njegovoj budućnosti u klubu.

Njegov ugovor je istekao po završetku sezone, a on je otkrio da još nije razgovarao na temu produžetka saradnje, ali kako kaže, on ima obaveze prema šampionskom Partizanu, kao što i crno-beli imaju obaveze prema njemu.

- Imam obavezu prema šampionskom Partizanu, sam sebi sam nametnuo taj kriterijum da klub mora svake godine da osvaja trofeje, da se takmiči sa najboljim klubovima u Evropi, ne samo ovde. I prema takvom Partizanu imam obavezu, ali i Partizan ima obaveze prema meni. Ako treba da se pravi neki Partizan inferiornog kvaliteta. koji se bori za opstanak u ABA ligi… Partizan mora da ima dva koncepta: da ima šampionski tim ili da ima mladi tim koji bi trebalo da postane šampionski. U tom slučaju osećam obavezu prema Partizanu - rekao je Vujošević.

Navijače dosta je zanimao i kakav je odnos imao sa predsednikom kluba Predragom Danilovićem, ali i ostalim članovima Upravnog odbora, koji je prilično bio uzdrman tokom čitave sezone i njih dvojica pre svega se nisu slagali u određenim stvarima, naročito kada su bili javni istupi Vujoševića.

- Razlika je što Danilović smatra da ne bi trebalo da se javno iznose imena ljudi koji su uzročnici ovih problema. Misli da to nije dobro, diplomatski i funkcionalno, i da se može na neki drugi način. Baveći se javnim poslom, ja sam naučio da živim i radim otvoreno. Neke stvari bi mogle da se saopšte, uz veću diplomatiju, ali ne znam koliko bi one onda bile jasne zainteresovanima.

Tanjug
Krivac: Bogdan Bogdanović sa trenerom

- I sada ima izvrtanja koliko hoćete: on je predsednik UO i očekujem da oni reše ovu finansijsku krizu u klubu i sigurno ja neću to rešavanje ometati. Ukoliko misle da je bolje da se malo više ćuti da im se da prostora da taj problem reše, ja ću im dati taj prostor, pa ćemo videti koliko su uspešni - izjavio je Vujošević.

Šef stručnog štaba crno-belih govorio je ovom prilikom i o svom bivšem igraču Bogdanu Bogdanoviću koji je u ovom trenutku poslednji veliki izdanak Partizana i jedan od najboljih mladih igrača u Evropi. Vujošević smatra da as Fenerbahčea nije ispoštovao do kraja pre svega dogovor koji je imao sa njim, a zatim i sa klubom, optužujući i menadžera Raškovića za to.

- Rašković nije ispoštovao dogovor kada je reč o Bogdanoviću. Trebalo je da ostane tri godine s nama, a ista stvar se dogodila svojevremeno sa Danilom Anđušićem. Prema dogovoru sa Raškovićem, Anđušiću je u početku dat prostor koji nije zasluživao, ulagalo se u njega i sa moje strane taj dogovor je ispoštovan.

- Bogdanović je prodat godinu dana ranije i to baš kada je klub ispao iz Evrolige, gde je i on imao zasluge za takav ishod utakmice. Morao je da vrati na terenu, pre svega da ispuni datu reč i obavezu koju je prihvatio u dogovoru sa mnom. I on, i roditelji, i menadžer - ispričao je Vujošević koji je dodao da su vrlo male šanse da Nikola Milutinov i Boris Dalo ostanu sledeće sezone.

2024 © - Vesti online