Sreda 01.07.2015.
11:13
Tanjug

"Medaljaši" iz Bakua kod Tome i Dragice

Tanjug
Dragica i Tomislav Nikolić ugostili sportiste

- U opisu radnog mesta predsednika treba da bude doček sportista koji su dostojno predstavljali Srbiju. Hvala vam što ste pokazali da imamo budućnosti i hvala vam na borbenosti i medaljama koje stoje na vašim grudima - rekao je Nikolić, obraćajući se sportistima i stručnom štabu.

Presednik Republike je naglasio da je u glavnom gradu Azerbejdžana još jednom potvrđeno da je naša nacija kulturna i borbena i da se samo timskim radom dolazi do vrhunskih rezultata.

- Disali ste isto, osećali ste isto i pokazali da je upravo taj odnos prema sportu, pobednički mentalitet taj koji je najvažniji - rekao je Nikolić.

On je dodao da su uspesi naših sportista izuzetno značajni, jer pokazuju put kojim treba ići.

Nikolić je istakao da njihovi postupci pokazuju da se samo napornim radom i upornošću dolazi do uspeha i poželeo sportistima još mnogo godina uspešnog takmičenja.- U poslednje vreme deca se okreću sportu i dobro je da se promenio taj sistem vrednosti, koji su ranije činili skupi automobili - rekao je predsednik naše zemlje.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Bakuu osvojila 15 medalja, od kojih osam zlatnih, četiri srebrne i tri broznane

U ime sportista, predsedniku Nikoliću zahvalila se osvajač zlatne medalje u streljaštvu Andrea Arsović, poklonivši mu simboličnu medalju.

- Velika čast je da ispred svih sportista da vam se zahvalim na velikoj podršci koju ste nam pružali u Bakuu, kao i na divnoj dobrodošlici. Nadam se da smo ovim medaljama usrećili naciju i želieli bismo da to isto učinimo i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine - poručila je Arsovićeva.

Prijemu su prisustvovali i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar OKS Đorđe Bišacki.

2024 © - Vesti online