Sreda 01.07.2015.
12:00
Lj. M. - Vesti - Foto: Vesti

Dar Srbima s Kosmeta

Vesti
Dobrotvorna akcija Opstanak za pomoć Srbima koji žive u južnom delu Kosmeta

Cilj akcije je bio da se prikupi novac kako bi se kupila matična stada ovaca, koja će biti poklonjena Srbima koji žive u južnom delu Kosova i Metohije.

"Na taj način ćemo omogućiti opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, jer to stado treba da im bude izvor sredstava za život. Akciju smo završili 28. juna. Stalno smo u kontaktu s Udruženjem Majka devet Jugovića. Uspeli smo da prikupimo sredstva za kupovinu stada za desetak porodica. U toku jula će predstavnici Baštionika posetiti Kosovo i Metohiju i uručiti donaciju. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli", rekao je Predrag Adamović, predsednik Srbskog sobranja Baštionik.

Zahvaljujući prijateljima iz banjalučkog kafića Flojd, gde je uoči Vidovdana organizovano veče za Srbe s Kosova i Metohije, prikupljena su dodatna sredstva od prodaje pića, koja će biti uplaćena u fond ove humanitarne akcije.

Stada ovaca

Eparhija raško-prizrenska je pokrenula akciju dodele mini matičnog stada za srpske porodice koje imaju uslova da se bave uzgojem ovaca. Takvo stado se sastoji od četiri ovce, četiri janjeta i jednog ovna, košta 600 evra i brzo se umnoži do stada koje može da hrani jednu višečlanu porodicu i tako omogući njihov i biološki i ekonomski opstanak.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online