Sreda 01.07.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Dve i po decenije borbe protiv bolesti

Vesti
Na terapiji izmene plazme: Aleksandar Milićević

"Nemamo više ni reči, a ni obraza da tražimo lek, pogotovo ne od ljudi koji su nam toliko puta priskočili u pomoć... Znate, sanjao sam hiljadu puta da sam krenuo nekim novim putevima, da sam zdrav, a onda kada se ujutro probudim vidim da sam pošao starim putem gde me na svakom koraku sačekuje moja bolest", rekao nam je s teškom mukom Aleksandar koji se upravo spremao put Beograda, na izmenu krvne plazme.

Kontakt adresa

Čitaoci "Vesti" koji eventualno imaju lek "cellcept" (mycophenolate mofetil) od 250 mg mogu da ga pošalju Aleksandru Milićeviću na adresu: Kneza Jovice br. 24/A, 14000 Valjevo, Srbija. Kontakt telefon: 00381 14 232 391 i 00381 60 023 23 91.

Jedino je zaboravio da i na tom teškom putu koji mu je dodelila sudbina uvek ima pravih prijatelja. A prijatelji porodice Milićević i bez apela u našim novinama šalju ovaj lek bez kojeg Aci nema ni mirnog sna, a ni lakšeg udisaja.

Njegovi verni prijatelji su naši čitaoci i zemljaci na radu u Francuskoj. Od časa kada su se prvi put javili na apel "Vesti", nisu zaboravili Aleksandra. I ne treba ih podsećati, oni su dali obećanje koje su i održali. Nisu ih sprečile ni pripreme za godišnje odmore, a ni vlastite brige. Zato su i ovoga puta poslali tri kutije ovog preparata koji će invalidu iz Valjeva olakšati život u narednim mesecima.

- Neka se Aleksandar ne brine, dok smo mi uz njega neka slobodno gleda ispred sebe. Neka se ne osvrće unazad, mi smo i dalje uz njega - ističe humanista Ilija Miki Vujović, penzionisani medicinski radnik, rodom iz Lovćenca u Vojvodini, koji je u više navrata zajedno sa zemljacima pomagao ne samo Aleksandru već predvodio i učestvovao i u brojnim drugim akcijama našeg lista.

- Sve dok možemo, mi ćemo pomagati ljudima u nevolji. Dovoljno je da se nas nekoliko humanih udružimo, svako da koliko može, eto tako se za čas završila još jedna od akcija za naše sugrađane. Mi ne gledamo kako se ko zove, ni gde živi, nama je bitno da pomoć stigne u prave ruke.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Dragi zemljaci, hvala vam, lekovi su već isporučeni Aleksandru Milićeviću. Kao i uvek, preuzela ih je Olivera Avramović, tetka bolesnog mladića, koja je i ovoga puta uz pomoć svojih beogradskih prijatelja prikupila kutiju lekova i opremu za infuziju, poklonivši ih sunarodnicima na Kosmetu.

Družina humanih

U ovoj, kao i u prethodnim akcijama, ponovo su učestvovali naši čitaoci i zemljaci iz Pariza: Slobodanka Ilić, Ljilja iz Valjeva, Božidar Đorđević, Živka Mančić, Anica Hunjadi, Borka iz Sarajeva i Ilija Miki Vujović. Vozači i osoblje agencije Fudeks, kako iz Pariza, tako i oni iz Beograda, Pero, Rada, Dragoljub i Mica, pokazali su kao i uvek dobru volju da preuzmu lek i transportuju ga iz Francuske u Srbiju. Pre nego što su lekovi uručeni, paket je preuzela pedijatrijska sestra Bojana R. i lično ga donela u beogradsko dopisništvo "Vesti" koje se zahvaljuje svim učesnicima u ovoj humanitarnoj misiji za bolesnog Valjevca.
 



 

2024 © - Vesti online