Utorak 30.06.2015.
12:30
S. Ban

Vladari iz senke

onlyfreewallpaper.com
 

Iluminati su udruženje za koje se veruje da su režirali mnoge katastrofe, misteriozne krize i propasti čitavih država. Smatra se da su nastali odvajanjem od masona. Najpoznatiji su Bavarski iluminati, osnovani 1776. s idejom da se suprotstave verskom uticaju na život.

Zahvaljujući njima, veruje se, žene su dobile rodnu ravnopravnost. Ovo udruženje je ubrzo zabranjeno i do danas nije poznato koliko je direktno povezano sa sličnim udruženjima koja postoje danas, a za koja se tvrdi da upravljaju svetskim dešavanjima s namerom stvaranja novog svetskog poretka. Ovoj grupaciji, tvrde oni koji veruju u to, pripadaju mnogi predsednici moćnih država, na prvom mestu Amerike.
 
Ako krenemo dublje u prošlost, postojalo je društvo slično Iluminatima, takozvani takozvani Rozenkrojceri, koji su osnovani još u 15. veku. Osnovao ga je Nemac Kristijan Rozenkruc, a upućeni tvrde da su upravo pripadnici ovog društva formirali masone, iluminate i takozvani nevidljivi koledž. Rozenkrojceri se nazivaju i Bratstvom ružinog krsta.
 

Svetski moćnici

Članovi grupe Bilderberg svake godine se okupljaju i funkcionišu kao otvoreno društvo. Sastavljena je od čelnika svih najmoćnijih država sveta i u njenom funkcionisanju ne postoji ništa misteriozno. Međutim, zabrinutost je sve veća jer ova grupa kontroliše sve svetske najuticajnije kompanije.



 

2024 © - Vesti online