Nedelja 28.06.2015.
22:12
Tanjug

Udes u pratnji Zorane Mihajlović

Tanjug
Kod ministarke sve po propisima: Zorana Mihajlović

Kako se ističe u saopštenju kabineta potpredsednice Vlade, vozač iz njneog kabineta vozio je po propisima na čemu se "i insistira u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a ministarka Mihajlović svojim primerom, kao i nizom akcija, zalaže se za veću bezbednost u saobraćaju".

- Svi u automobilu su bili vezani, a vozaču i suvozaču se prilikom sudara nisu ni aktivirali vazdušni jastuci, što govori da se nije vozilo brže od zakonom propisane brzine - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje po povratku s Kopaonika, u četvrtak, 25. juna, gde je Mihajlović otvarala "Putarijadu 2015", iznenada je automobil marke "golf" presekao putanju kretanja vozilu u kojem je bila Mihajlović tako što je hteo da se u uključi na magistralni put u suprotnom smeru preko pune linije.

- Vozač potpredsednice Vlade je uspeo veštim manevrisanjem da izbegne sudar sa golfom koji se uključivao na magistralni put, ne gledajući da li se tim putem neko kreće. U vozilu koje je bilo iza Mihajlovićeve, nalazili su se njeni savetnici i snimatelj. I pored kočenja i manevrisanja nije bilo moguće da se mimoiđe golf, pa je došlo do sudara - navodi se u saopštenju.

Članovi kabineta potpredsednice Vlade Srbije, kao i snimatelj, dali su izjave policiji koja je došla na uviđaj.

- Odmah posle nezgode vozač golfa je izašao iz automobila vidno uzbuđen, shvativši šta je uradio, da se uveri da nikoga nije povredio i pri tom je zahvaljivao što se sve dobro završilo u odnosu na to šta je moglo da se dogodi - rečeno je u saopštenju.

Povodom pojedinih medijskih napisa istaknuto je i da potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nikada nije imala ni obezbeđenje, ni pratnju.

2024 © - Vesti online