Nedelja 28.06.2015.
19:54
Tanjug

Jezivo: Odsekao glavu šefu, pa slao poruke putem "Vocap-a"

Reuters
Akcija hapšenja Jasina Salihija, osumnjičenog za napad na fabriku gasa u Sen Kventin Falavijeu

Osumnjičeni Jasin Salihi (35) "takođe je naveo detalje" vezane za ubistvo, a istim izvori AFP-a su naveli da će antiteroristicka policija osumnjičenog prebaciti u Pariz radi daljeg ispitivanja kasnije tokom dana.

Salihijevo priznanje zločina usledilo je pošto je (taj) otac troje dece poslao jezive selfije sebe sa odsečenom glavom preko "Vocapa" u Kanadu.

Istraga je, međutim, navela da bi to mogao biti prenosivi broj mobilnog telefona i da bi primalac poruke mogao biti bilo gde u svetu, navodi AFP.

U petak je jedan muškarac pronađen obezglavljen, a dvoje zaposlenih je ranjeno u napadu u fabrici gasa u Sen Kventin Falavijeu, nedaleko od Grenobla - gradu u podnožju Alpa na jugoistoku Francuske.

Napadač je automobilom uleteo u fabriku i zakucao se u gasni kanister, s ciljem da izazove eksploziju. On je zatim ubio svog nadređenog 54-godišnjeg Erve Kornara. Svedoci su naveli da je Salihi mahao zastavom Islamske države, koja je kasnije i pronađena na mestu zločina, nedaleko od obezglavljenog tela.

2024 © - Vesti online