Nedelja 28.06.2015.
19:13
Tanjug

Orden Svetog Save humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe"

Srbi za Srbe
Najviše odlikovanje SPC za humanitarce iz organizacije "Srbi za Srbe"

Kako je navedeno u saopštenju, orden je predstavnicima te humanitarne organizacije uručen za dugogošnji dobrotvorni rad i pomoć srpskom narodu širom Srbije i Balkana.

Ceremonija dodeljivanja ordena Svetog Save drugog stepena obavljena je nakon liturgije u porti manastira Gračanica, a orden je primio predsednik udruženja Igor Rašula zajedno sa ostalim članovima.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" već deset godina dobrotvornim radom prikuplja i obezbeđuje vrednu pomoć za socijalno ugrožene srpske porodice sa više dece širom Srbije i regiona.

Zahvaljujući svojim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i SAD, kao i brojnim donatorima širom sveta, organizacija Srbi za Srbe prikupila je do sada više od 1,2 miliona evra i pomogla preko 1.400 ugroženih i siromašnih porodica koje zajedno broje više od 10.000 dece.

- Orden Svetog Save je najuzvišenije priznanje koje smo u dosadašnjem radu i postojanju naše organizacije primili od Srpske pravoslavne crkve - rekao je Rašula.

Srbi za Srbe
Humanitarci ispred manastira Gračanica na Kosovu i Metohiji

On je istakao da orden ne pripada samo članovima organizacije, već svakom donatoru, kako u Srbiji tako i širom sveta, svakom pojedincu koji je pomogao da organizaciji da istraje u dobrotovom radu, ali i svim herojima našeg vremena, koji daleko od očiju javnosti podižu i grade svoje porodice sa mnogo dece i trude se da istraju u ovom teškom vremenu u kojem živimo.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokrenula je početkom marta ove godine veliku humanitarnu kampanju ''Pošalji SMS na 7763'', u vrednosti od 100 dinara za jednu poruku, putem koje se prikupljaju sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama širom Srbije.

Takođe, putem svog sajta www.srbizasrbe.org organizacija svakog meseca okuplja na stotine donatora širom sveta koji redovnim mesečnim uplatama obezbeđuju sredstva za realizaciju novih projekata pomoći porodicama i deci širom Balkana, navedeno je u saopštenju.

2024 © - Vesti online