Nedelja 28.06.2015.
13:28 >> 18:06h
Vestionline, Tanjug

Borković pobedio u prvoj trci u Francuskoj

dusanborkovic.com
As: Dušan Borković

Pančevački as do svoje treće ovosezonske pobede (posle Mađarske i Slovačke) stigao je na dominantan način, ostvarivši najbolje vreme u kvalifikacijama, što mu je donelo prva tri boda ovog trkačkog vikenda. Borković je u letećem startu izdržao snažan napad Mata Homole i Andreasa Fistera i u prvu desnu krivinu uspeo da uđe kao prvoplasirani. 

Od tog momenta Borković je ugasio svaku nadu konkurentima da mogu da ga ugroze. Svakim sledećim pređenim metrom povećavao je razliku nad pratiocima, a jedino što se dešavalo iza njegovih leđa bila je borba za drugo mesto. 

Upravo posle duela Homole i Fistera, Slovak je dobio kaznu prolaska kroz boks, što je na najbolji način iskoristio drugoplasirani u generalnom poretku, Čeh Petr Fulin, koji je na kraju kroz cilj prošao iza Borkovića. 

- Izuzetno sam srećan zbog poena koje sam osvojio tokom ovog vikenda i pobede u prvoj trci. Druga trka je bila teža, start je bio izuzetno naporan, a bilo je tu i čukanje od strane Joste kada sam krenuo da ga obilazim. Sve u svemu zadovoljan sam bodovnim saldom koji sam sakupio pred dvomesečnu pauzu koja nam sledi do sledeće trke u Brnu - rekao je Borković na pres konferenciji posle uručenja pehara na postolju u Francuskoj.

2024 © - Vesti online