Subota 27.06.2015.
21:52
Tanjug

"Kosovski političari nemaju volju da kazne monstruozne zločine nad Srbima"

A. Čukić
Ne postoje ozbiljne namere da se formira Specijalni sud za zločine OVK: Marko Đurić

Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, dodao i da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu da pre konačnog dogovora neće pričati o formiranju ZSO. Đurić je rekao i da Srbija poziva Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke.

Čestitke

Đurić je svim Srbima i Srpkinjama čestitao Vidovdan.

- Vidovdan je jedan od najsvetijih srpskih praznika, kada se podsećamo naših junaka i vitezova. Mislim da je dobar trenutak da se prisetimo činjenice da je Kosovo kroz vekove naš svetionik - zaključio je Đurić.

- Pozivamo Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke, jer albanski političari u Prištini nemaju snage da procesuiraju odgovorne za ratne zločine, koji ne smeju da ostanu nekažnjeni - istakao je Đurić.

On je dodao da je u petak, neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne.

- Čuli smo predstavnike najvećih sila SAD-a i Rusije, da su spremni da podrže osnivanje jednog ovakvog suda - kazao je Marko Đurić, ističući da sumnja u dobre namere da se taj sud formira.

- Sumnjam da zaista to žele, a zapravo rade iza kulisa nešto drugačije. Najveće sile znaju da neki političari u Prištini pokušavaju da se igraju s njima, da ih prevare i to je loše za kosovske institucije - objasnio je Đurić.

Đurić je naglasio i da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu.

- On je dao reč da dok se ne dogovirimo oko formiranja ZSO, neće izlaziti u javnost i davati izjave. Tači je o tome govorio u medijima i jedva čekam ponedeljak da čujem reakcije evropskih zvaničnika - naglasio je Đurić.

On je rekao i da će ZSO kakva god da bude, doneti Srbima više od onoga što danas imaju na Kosovu i Metohiji.

2024 © - Vesti online