Subota 27.06.2015.
20:10
Tanjug

Tunis zatvara 80 džamija koje "šire otrov"

Reuters
Tunis u stanju pripravnosti posle terorističkog napada u kome je stradalo 40 ljudi

U obraćanju novinarima, vidno uznemiren Esid pozvao je sve građane da se suprotstave terorizmu i obećao novčane nagrade za informacije koje vode do hapšenja ekstremista.

- Borba protiv terorizma je nacionalna odgovornost. Mi smo u ratu protiv terorizma, koji predstavlja ozbiljnu opasnost za nacionalno jedinstvo, tokom ovog osetljivog perioda kroz koji država prolazi - rekao je Esid.

Esid je najavio i da će pozvati vojne rezerviste, koji će biti razmešteni na turističkim lokacijama širom zemlje, kao i u hotelima, čije osoblje, takođe, treba da pojača mere bezbednosti, preneo je AP.

Esid je rekao i da će političke stranke i udruženja koja promovišu radikalne ideje ili se finansiraju iz sumnjivih izvora biti zatvorene, kao i oko 80 džamija koje "šire otrov" i poznate su po ekstremističkim molitvama.

U međuvremenu, turisti su zatrpali aerodrom u Hamametu, u blizini letovališta Sus, u kojem je mladić u šorcu izvadio pušku iz suncobrana i ubio 39 ljudi, većinom turista, od kojih najmanje 15 Britanaca.

2024 © - Vesti online