Nedelja 28.06.2015.
05:12
S. M. Tomić - Vesti

Politika kao mač vere

Reuters
I joga došla pod mač crkve, doduše nepriznate makedonske

Dok je Srpska pravoslavna crkva vodi uporan rat s Muzejom Nikole Tesle oko urne najvećeg srpskog naučnika, optužujući Muzej za "satanističke rituale", za to vreme sandžački muftija Muamer Zukorlić iskoristio je medijsku šansu i obnarodovao da je Nikola Tesla pred kraj života primio islam... jer nema dokaza da nije!

Makedonska pravoslavna crkva okomila se pak na jogu. Mitropolit Ilarion pozvao je sve koji su vežbali ili vežbaju jogu da se pokaju i ispovede ili će baciti anatemu na njih jer umesto pravoslavlja praktikuju hinduističke vežbe.

U Udbini, na pola puta između Zagreba i Splita, hrvatska katolička crkva gradi "svehrvatski grob" podno crkve Hrvatskih mučenika, koja je koštala 40 miliona kuna (oko 5,27 miliona evra), i uporno traži pare od države, iako je Katolička crkva najveći vlasnik nekretnina i najbogatija institucija u Hrvatskoj.

Pre dva meseca poglavar Islamske zajednice u Makedoniji reis-ulema Sulejman Redžepi i skopski muftija Ibrahim Šabani fizički su se obračunali na parkingu ispred zgrade Opere i Baleta - zbog dodele priznanja skopskom muftiji za čuvanje imovine. I pesnica je mač vere.

2024 © - Vesti online