Petak 26.06.2015.
16:38
Tanjug

"Teroristi su hteli da nas razjedine, ali su nas samo ujedinili"

Tanjug
Oštre kritike terorističkih napada: Federika Mogerini

- Ovi napadi pokazuju da samo svi mete, Arapi, Evropljani, muslimani i nemuslimani - rekla je novinarima visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini na kraju današnjeg samita evropskih lidera u Briselu.

Ona je kazala da su istovremenim napadima u tri zemlje na dva kontinenta teroristi postigli efekat suprotan od onog koji su očekivali.

- Umesto da nas podele, oni nas ovakvim napadima ujedinjuju - kazala je ona i dodala da je već razgovarala o tome sa arapskim liderima.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je, obraćajući se novinarima nakon samita, takođe oštro osudio napade i izrazio saučesće žrtvama i njihovim najdražima.

Naoružani napadači ubili su najmanje 27 ljudi i ranili više osoba u napadu na kompleks i plažu hotela "Imperijal marhaba" u turističkom centru Sus u Tunisu.

Jedan čovek je ubijen, a dvoje je povređeno u terorističkom napadu na fabriku gasa na istoku Francuske blizu Grenobla, potvrdio je francuski predsednik.

Najmanje 16 osoba je poginulo u današnjem samoubilačkom napadu na džamiju u Kuvajtu, saopštila je agencija AFP najnovije podatke.

2024 © - Vesti online