Petak 26.06.2015.
08:28
Tanjug

"Meni niko ne može da preti. Neću potpisati predaju srpske imovine dok sam živ!"

Tanjug
Kad Vučić obeća (strancima), on "ćuti": "Ja držim reč, ne iznosim detalje o razgovorima"

Vućić je na konferenciji za novinare podsetio da je dogovoreno da se detalji razgovora u Briselu ne iznose u javnost i da je to dogovoreno sa evropskom komesarkom Federikom Mogerini i zapitao se da li to uvek "naša reč znači a tuđa ništa ili veoma malo".

Nakon što su se već čule različite izjave, on je sinoć rekao da sada mora da kaže da je razgovor o eneregetici prekinuo čim se videlo "da pokušavaju da uzmu srpsku imovinu i da sada kažu da je to pred potpisivanjem".

- Može, ali ako ja budem smenjen i ako se do tada nađe neko drugi da to uradi. Ja to da potpišem, da to bude imovina Kosova, neću dok sam živ - poručio je premijer.

Upozorio je da njemu niko ne može da preti, naveo da se pretnji naslušao i poručio da ono što možemo to će i biti i dogovoreno, a ono što ne može neće ni biti.

- Tu temu mosta na Ibru su izmislili, valjda im se svidelo da pritiskaju Srbe - primetio je premijer i dodao da ćemo nastaviti razgovor iako reč druge strane malo znači.

Navodeći da ćemo biti toliko poštovaniji koliko budemo jedinstveniji i ekonomski jači, građanima je poručio da "očekujemo napredak na evropskom putu i da ćemo uvek čuvati svoju slobodu, ponos i dostojanstvo i obraz".

2024 © - Vesti online